Tinta Si Kosong

Assalamualaikum wbt.

Orang kata kalau tak kenal, maka?

Tak cinta la bro.

Lapuk la engko. Bukan lah. Tak kenal maka,

Taarufff. 🐰

Baik. Ni adalah sedikit coretan buruk dari aku. Jadi, aku ni siapa?

Aku adalah Optimus Prime Decepticon. Anak beranak E.T. Dilahirkan di sebuah bulan berkuah kepunyaan planet Unknown. I’m mysterious blogger senang citer. 😝

Tinta Si Kosong? Maksudnya apa dia?

Aku dapat banyak komen masa aku create FB menggunakan nama ni sebagai subname.

Okey, mula-mula sekali aku bagitahu asal silah nama buruk ni dulu ok? Tercipta nama ni secara pop-up dalam kepala otak macam iklan tv. Takdenya nak kena cari kat Google, beli buku nama anak soleh dan cantik.

Tidak tidak. Apa kau ingat nak namakan anak? Anak kucing aku ada lah.

Tinta tu apa? Tinta tu kalau tak silap aku maksud dia catatan. Coretan la gitu, dalam bahasa lama guna tinta. Eh, rasanya lah. Eh main rasa-rasa pulak.

Ye lah. Tinta tu coretan a.k.a catatan a.k.a tulisan a.k.a suka hati aku nak tulis apa.

Si Kosong pulak? Kalau kau baca komik Lawak Kampus maka kau kenal watak ni.

Ni mamat tu. 👇

Gambar ambik kat Google Images.

Haa. Mamat ni nama dia Si Kosong sebab dia selalu dapat kosong dalam exam.

Kiranya, demo ni selalu dapat kosong la dalam exam sebab tu letak nama watak tu kan?

Eh apa kome ni. Tak baik sangka buruk kat kite. Kechik hati. Kita top student ok. Dak-dak dekan.

Ok. Booo sama diaa. (Sebab riak.)

Tinta Si Kosong, aku ciptakan untuk meluahkan dan menzahirkan apa yang bermain dan berlari dalam kepala aku. Coretan yang tidak terlalu berisi dengan bahan ilmiah atau ilmu, tapi tidak juga terlalu kosong.

Melalui watak Si Kosong, menceritakan aku yang kecik, kerdil dan tak dikenali, tetapi nak mencoretkan sedikit tulisan di sini. Boleh kan?

Ahhh. Malas la aku nak bercerita panjang. Asal kome dah tahu basic pasal aku. Aku pun bukannya ada followers. Berangan je jemah.

Adios. Singgah beradu kejap di planet kelahiran.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s